Nacht van de Nacht, Tongerense Heide

26 Oktober
Entree
Normaal: €8
19:00 - 21:00
Epe
EPE - De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseren op zaterdag 26 oktober 2024 een nachtelijke wandeling over de Tongerense Heide. Normaal gesproken is de Tongerense Heide na zonsondergang niet toegankelijk, maar voor de Nacht van de Nacht wordt een uitzondering gemaakt. De boswachter neemt de deelnemers mee op stap door het donker. Beleef hoe de omgeving verandert als de nacht begint te vallen. De Tongerense Heide ligt ver van verkeerswegen en dorpen en is één van de stilste en donkerste gebieden op de Veluwe. Grijp de kans om in het donker in de stilte door het bos te wandelen en zonder te verdwalen weer thuis te komen. Wanneer er geen wolken zijn wordt het extra bijzonder: grote kans dat dan de melkweg zichtbaar is. Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

Tijd: start om 19.00 uur. Duur: ca. 2 uur.
Deelname: 8,00 euro p.p., donateurs 3,00 euro p.p. op vertoon van een geldige GLK donateurspas.
Tip van de boswachter: Deze excursie is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar. Stevig schoeisel is aan te raden. Bij harde regen, storm of mist gaat de wandeling niet door.
De Nacht van de Nacht is een landelijke campagne van de natuur en milieufederaties met als doel Nederland weer wat donkerder en duurzamer te krijgen. Kijk voor meer informatie en alle activiteiten op: www.nachtvandenacht.nl.
Meer informatie en online reserveren: www.glk.nl/excursies.

Veenweg 9


Ga naar de website van het evenement

Delen via: